aşk-ı memnu

her hafta şu diziyi izliyorum, bir bölüm yok ki bittiğinde adnan'ın haline ağlamak için bir duvar aramayayım. yine isyanımı entry'ye akıttım. geleyim son tahlilime:

adnan: adnan'ım sonunda istediğini aldığı için mutluyum. bizleri sevindirdi. ancak olayın gelişme şekline bakınca adnan'ın yaptığını tasvip etmiyorum. bihter için de üzgünüm. evet, hep istedim ki; adnan, bihter ''yok arkadaş'' dediğinde hemen ''peki canım'' deyip kıçını dönüp yatmasın, ısrarcı olsun, tuttuğunu koparsın. istedim ki adnan bu tür bir gafletle değil de karşı tarafın da rızasını alarak maçı kazansın ancak olmadı.

senaristler aşk-ı memnu seyircilerinde dolup taşan adnan sevgisini, bugüne kadar çizdikleri adnan portresinden dünyanın sonunda dahi beklenmeyecek bir hareketi adnan'a yaptırarak silmeye kalktılar. kendi akıllarınca yasak aşkı haklı göstermeye, ''bakın, bakın seyirciler, siz adnan'ı çok sevip bihter'le behlül'ü kınıyorsunuz ancak bihter'in de adnan'ı behlül'le aldatmasında haklı sebepleri var, işte adnan böyle mendebur, böyle çekilmez bir adam'' demeye kalktılar ancak biz yer miyiz? yemeyiz.

olanlarda hiç mi bihter'in suçu yok? sorarım size arkadaşlar. sen önce adnan'ı tahrik et, saatli bomba gibi evin içinde gezin, gösterip verme, adnan'a ondan tiskindiğini her fırsatta hissettir, bütün bunlara rağmen adnancım bütün iyi niyetiyle gitsin ona hediyeler alsın, evlilik yıl dönümlerini bir şölene dönüştürmek istesin. bütün bu kafalarda çizilen sünepe adam portresinden sonra herkesin iyi niyetini isteyen o herifi sen bir bölümde rezil et. olmadı senaristler olmadı. bu sefer olmadı. yanlış daldan adnan'a sardınız.

evet, keşke adnan böyle bir şeyi yapmasaydı ancak biz adnan-severlerin keşkeleri sadece bununla sınırlı değil. keşke adnan o hatır bilmez behlül'ün elini tutmayaydı, keşke her önüne gelen adnan'ın o iyi niyetini sömürmeyeydi, keşke adnan bihterin tahta götüne kanıp onunla evlenmeyeydi... keşke keşke keşke... daha binlerce keşkemiz var. adnan'ı aleyhinde olan tek keşke için satmayız. ayarını veririz- ki zaten pişmanlığını en derinden kendisi de yaşıyor- ama sahip çıkmasını da biliriz. moralini bozma adnan, kendini toparla. yarınlara umudunan bakmayı bil. yoksa olmaz. ben senin en kısa zamanda mesut günlerine döneceğine inanıyorum. he. merak etme adnanım, kırlarda neşe içinde sevişeceğin günler yakındır.

bihter: bulutsuz günde kafana yıldırım düşe. kırk yıl gözüne uyku girmeye, kafan yastık yüzü görmeye, suratın en doğal halinde makyajsız kala. zeytinyağı gibi üste çıkmak, hem suçlu hem de güçlü olmak, bir anlık dengesizlikten ölesiye faydalanmaktır senin bu halin. sen önce ''adnan'ı seviyorum'' diyip onu kandırarak anayın inadına adnan'la evlen, çatır çatır adnan'ın parasını ye, adam senin validenin 140 bin tl'lik mücevher paralarını ödesin, kumar masasında basılmalarını örtbas etsin.

bunlarla da yetinmeyip eniştene, bacıyın kocasına sahip çıkıp işe alsın, sonra da enayi gibi holding hissesi versin, sana her fırsatta sevdiğini hissettirsin, özel günlerinizi hiç unutmasın, her türlü elletmeyişine katlansın- ki bu saydıklarım adnan'ın sana yaptıklarının onda biri bile değil-, sen bütün bunların üstüne bir de adamın yeğeniyle kırıt, kırıtmayı bırakıp üstüne bir de her istediğinde behlül'e ver. yetinme, dondurma yalar gibi yala adamı. e bu kadarı da fazla değil mi bihter? bir anda seni gözümüzde masum, mazlum ve çilekeş anadolu kadını sayacağımızı sanıyorsan aldanıyorsun, hiç kafan çalışmıyor demektir bihter. teneke kafalı bihter. sen koş behlüle. her fırsatta ona koş. ama koş. zaten yürüyemiyosun, bari koş.

behlül: hatır gönül bilmez, vefasız, ekmeksiz, ''yedir içir besle sonra gelip senin ağzına sıçsın'' ekolünden bir adam. yakışıklılığın dahi beş para etmez ulan. sen adnan'ın parasını çatır çatır ye, adam seni çocuklarından ayırmasın, en düşkün halinde sana sahip çıksın, bütün edepsizliklerine katlansın, gitsin en son modelinden arabalar alsın, ölüm haberin geldiğinde kendi çocuğu ölmüş gibi deli divane olsun, sen bütün bunlardan sonra oturup ''ulan ben bu adamı yağa mı yatırsam bala mı batırsam, ne yapsam da üzerimdeki hakkını biraz da olsun ödesem?'' diye düşüneceğin yerde koşa koşa adamın karısını, öz yengeni sik.

e yuh artık behlül, gerçekten yuh artık. adnan'ın yerinde olsam seni domuz çiftliğine götürür, domuzlara yediririm. sana hediye ettiği o arabalarla birlikte yediririm üstelik. sanki senin bihter'le olan ilişkin çok normalmiş, bir tek kabahat adnan'daymış, sanki sen onunkini değil de o senin karını çalozlamış gibi adnan'a kız, triplere gir. aymazlığına diyecek laf bulamıyorum. hani belki bihter'e bir seferlik hak verip, onun itirazlarını bu bölümlük hoş göreyim diyecem ama senin için böyle bir şey diyemem. bir de ''seni bir daha incitmesine izin vermicem'' diyor bihter'e. ulan adnan otursa sen kadar sıçar be, biraz haddini bil. utanmaz adamın tekisin işte. insanın senin gibi hısımı olacağı yerde makaryos gibi hasmı olsun daha iyi.

ulan bütün bu adnan'a yapılanlardan sonra deliricem, o yalıya dalıp ne kadar kadın varsa hepsini denize karşı domaltıp düdüklüyecem. adnan'ın intikamını alacam, delirtmeyin ulan adamı.

hic kimsenin babasi-ekşi sözlük

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Home | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Created By Herro | Inspiring By Busy Bee Woo Themes